Sayfalar

4 Aralık 2012 Salı

Türkiye'nin İnternet Gerçeği

Türkiye'nin İnternet Gerçeği
Yeni nesil gitgide bilgisayar bağlı ve teknoloji yüzünden birbirinden kopuk olarak yetişmekte.Eskiden mahalle aralarında dolaşan ,oynayan çocuklar  şimdi bilgisayar başından ayrılmıyor.İnternetin evlere girmesi ile bu oran daha da artış gösterdi.Birbiri ile internet ortamında görüşüyorlar.Buna ilişkin acı gerçeği sunan raporu sizlerle paylaşıyorum.
Türk Telekom A.Ş Doğu 1 Bölge Müdürü Sevim: İnternet kafelerden internete bağlanma gözle görülür şekilde düştü.
Sevim, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Telekom adına Ipsos KMG tarafından 2012 yılının ilk çeyreğinde 38 ilde 15 bin üzeri hane ile yüz yüze gerçekleştirilen, bilgisayar ve internet kullanım detayları ile alışkanlıklarını ortaya koyan araştırmanın sonucunun açıklandığını belirtti.
Bu çok değerli istatistiki çalışmanın genel olarak tüm sektöre, ilgili başlıklar ile alakalı planlamaları yaparken kılavuz olabileceğini ifade eden Timur, ''Türk Telekom A.Ş olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkenin bu alanda göstereceği gelişim trendine yoğun bir şekilde destek vermeye devam edeceğiz'' ifadesini kullandı.
İKİ EVDEN BİRİNDE BİLGİSAYAR VAR
Timur, Türkiye genelinde 38 ilde yüz yüze gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye'de 19,1 milyon hanenin yüzde 52'sinde bilgisayar, yüzde 41'inde ise internet bağlantısının bulunduğunu kaydetti.
İNTERNET KAFELERE İLGİ AZALDI
Araştırmaya göre, bilgisayarı olan hane sayısı çoğalırken, internet kullanımında da buna bağlı olarak artış olduğunu vurgulayan Timur, şunları ifade belirtti:
''İnternet kullanımında evden bağlanma oranı 2010 yılında yüzde 58 iken, 2012 yılında bu rakam yüzde 66'ya ulaştı. Geçmiş yıllarda Türkiye'deki internet kullanım alışkanlıklarında önemli yer tutan internet kafelerden internete bağlanma oranı ise düşüş gösterdi. Türkiye'deki internet kullanıcıları internete daha çok evden bağlanırken, hanelerde en çok tercih edilen internet bağlantısı ADSL olarak gözlenmiştir.''
HANGİ TİP BİLGİSAYAR KULLANIYORUZ
Timur, araştırmada ayrıca, Türkiye'deki 19,1 milyon hanenin yüzde 34,6'sında masaüstü, yüzde 20,6'sında dizüstü bilgisayar olduğunun belirlendiğini, hem masa üstü hem de dizüstü bilgisayar bulunan hane sayısının yüzde 4,2, yeni nesil bilgisayar ürünleri netbookun oranının yüzde 0,7, tabletin de yüzde 0,2 olduğunu vurguladı.
Kaynak:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara