Sayfalar

26 Aralık 2012 Çarşamba

Bir Gramı Servet Eden Maddeler Neler?

 Bir Gramı Servet Eden Maddeler Neler?
1.    Safran :



Bir çiçek olan safran sonbahar zamanlarında büyür. 20-30 santimetre boylarında mor bir çiçektir. İlaç ve boya yapımında kullanılır

Safranın 1 gramı 11 Dolar
2.    Altın :


Kimyada Au sembolleriyle gösterilen altının ilk çağlardan beri bu kadar rağbet görme sebebi parlak sarı rengi, asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesidir.

Altının 1 gramı 56 Dolar
3.    Rodyum :


Kimyada Rh ile gösterilen Rodyum az bulunan beyaz-gümüş renkte ve platin grubuna aittir. Alaşımlarda platinle birlikte katalizör olarak kullanılır. Kıymetli metaller arasında dünyada en pahalı olanıdır.

Rodyumun 1 gramı 58 Dolar
4.    Platin :


Platin, periyodik cetvelde Pt simgesi ile gösterilen kimyasal bir elementtir. Ağır, dövülebilir, sünek, grimsi beyaz renkli, geçiş metalleri grubunda, kıymetli metallerdendir. Korozyona dayanıklı olup bazı bakır ve nikel cevherlerinde bulunur. Kuyumculukta, laboratuvar cihazlarında, elektrik kontaktlarında, dişçilikte ve otomobil egzoz kontrol cihazlarında kullanılır.

Platinin bir gramı 60 Dolar
5.    Metamfetamin :


Metamfetamin kristal uyuşturucu olarak da anılan, uyarıcı ve halüsinasyon özelliği olan sentetik bir maddedir. Bir çok uyarıcı gibi, 6-24 saat süren güçlü bir öfori; dolayısıyla bağımlılık yapma yeteneğine sahiptir. Yapı olarak amfetamine yakın psikoaktif bir maddedir.

Metamfetaminin 1 gramı 100 Dolar
6.    Gergedan Boynuzu :


Gergedanların burunlarının üzerinde bulunan boynuzları ticari amaçlı kullanılıyor. Asya ülkelerinde bu maddeden hançer sapı yapılıyor. Gergedan boynuzunu oluşturan madde aynı zamanda tıp alanında da kullanılıyor.

Gergedan boynuzunun gramı 110 Dolar
7.    Eroin:

Eroin yarı sentetik, yüksek derecede bağımlılık yapan bir afyon türüdür. 1900'lerin başından beri satılması, taşıması, kullanması yasaktır.

Eroinin 1 gramı 130 Dolar
8.    Kokain:

Kokain, koka bitkisinin yapraklarından elde edilen kristalize tropan bir alkaloiddir. Kokainin tıp haricindeki kullanımı, bulundurulması, üretimi ve dağıtımı dünyadaki ülkelerin çoğunda yasal değildir ve hemen hemen   hepsinde yasaktır.

Kokainin 1 gramı 215 Dolar
9.  Lizerjik asit dietilamidi ( LSD / LSD 25 ) :


Lizerjik asit dietilamidi kısaca LSD ya da LSD-25, halk arasında asit olarak bilinir, yarısentetik psychedelic bir halüsinojendir ve değişen düşünce süreci, açık ve kapalı göz halüsinasyonları, birleşik duyum, değişen zaman algısı ve ruhani deneyimler gibi psychedelic etkileri ve 1960'ların karşı kültüründeki yeri sebebiyle çok yaygın olarak bilinir.
LSD'nin 1 gramı 3000 Dolar
10.              Plütonyum :


Plütonyum yapay olarak elde edilen ve dünyada bilinen en zehirli elementtir.

Plütonyumun 1 gramı 4000 Dolar
11.              Painiten :


Painite 1950'li yıllarda İngiltere'de keşfedilen çok nadir bir mineraldir.

Painitenin 1 gramı 9000 Dolar
12.               Tafeit  :

Tafeit işlendiğinde değerli taş olarak kabul edilen minerallerden biridir.

Tafeitin 1 gramı 20,000 Dolar
13.              Trityum:

Trityum, hidrojenin radyoaktif izotopudur. Yer yüzünde tahmini olarak toplam 1 kg trityum bulunmakta. Bu kadar pahalı olmasının sebebi de budur.

Trityumun 1 gramı 30,000 Dolar
14. Elmas :


Saf karbondan oluşan elmas, bilinen en sert maddelerden biridir ve değerli bir taştır.

Elmasın 1 gramı 55,000 Dolar
15.              Kaliforniyum:


Kaliforniyum, sembolü Cf ve atom numarası 98 olan radyoaktif metalik bir kimyasal elementtir. Nükleer çalışmalarda kullanılır. Son derece zararlı bir maddedir.

Kaliforniyumun 1 gramı 27 milyon Dolar
16.              Karşıt madde:


Karşıt madde ya da antimadde, maddenin ters ikizi. Komplike bir yapı olan karşıt madde bir çok kimya araştırmasına konu olmuştur. Amerika Astronomi Cemiyeti'nin son araştırmalarına göre fırtınaların üzerinde karşıt madde oluşmakta. Şans eseri Fermi uzay teleskopuyla gözlemlenen bulgu karşıt maddenin ilk kez doğal yolla oluşabileceğini ortaya çıkarttı.

Karşıt maddenin 1 gramı tam 26,500,000,000,000 Dolar yani 26.5 trilyon Dolar

Kaynak:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara