Sayfalar

19 Aralık 2012 Çarşamba

TÜRK OTOMOBİLLERİ 34-AHŞAP OTOMOBİL

TÜRK OTOMOBİLLERİ 34
AHŞAP OTOMOBİL
Hem yerli hem de ahşap otomobil.
Karadenizli mobilyacı, ahşap kaportalı bir otomobil yaptı. Motoru, eski bir Anadol’un motoru, ama "Trabzon devriminin" trafiğe çıkmasına izin verilmiyor.         
Tamamı fırınlı gürgen kerestesinden yapılan ve 1.300 cc Anadolu motoru olan eserini şu sözlerle anlatıyor Kaya: “Sayın Başbakan geçen sene babayiğit çıksın araba yapsın dedi kimse çıkmadı babayiğitlere ilham olsun biz yapalım dedik.”
Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde mobilya ustası Mustafa Kaya (30), ahşap arabayı bir ayda yaptı. Kaya, “15 yıldır mobilya sektöründe çalışıyorum. İlk yaptığım araç motorsuzdu, şimdi de motorlusunu yaptım.” dedi. Sonraki hedefinin imkânları ölçüsünde helikopter yapmak olduğunu kaydeden Kaya, “Ben ilkokul mezunu birisi olarak bunları yapıyorsam, son teknolojik imkânlarla birlikte çalışan Türk mühendislerin istedikleri zaman ülkemizde değil yerli otomobil, yapamayacakları şey yoktur.” şeklinde konuştu. Kaya, arabayı Köprübaşı Kaymakamlığı’nın başlattığı ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteklediği ‘Ekolojik Oyuncak Projesi’ kapsamında yaptığını dile getirdi.
Yerli otomobil üretiminin tartışıldığı şu günlerde Karadenizli usta, ahşaptan otomobil üretti.

Kaynak: TRABZON CİHAN






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara