Sayfalar

19 Aralık 2012 Çarşamba

TÜRK OTOMOBİLLERİ 33-ENGELLİ OTOMOBİLİ

TÜRK OTOMOBİLLERİ 33
Yürüme Engelli Çılgın Mucit
Engelli İlhan Varsak, kendi çabalarıyla engelli otomobili yaptı
KASTAMONU’NUN Gökçekent Köyü’nde oturan yürüme engelli 46 yaşındaki İlhan Varsak, kendi çabalarıyla engelli otomobili yaptığını söyledi.
İşte Varsak'ın yaptığı otomobil
Kastamonu’da 3 yaşında yanlış bir iğne sonucu yürüyemeyip felç olan İlhan Varsak, köy yollarında bozulan tekerlekli sandalyesinin tamiratıyla başladığı makine ve mekanik yeteneğini kullanarak yerli üretim bir otomobil yaptığını anlattı.
KENDİ ÇABASIYLA YAPTI
10 HP gücünde, 4 ileri 1 geri vitesli, saatte 60 kilometre hız yapabilen yaklaşık 1500 TL'ye mal ettiği otomobilini tanıtan Varsak, köy yollarında tamamı kendi yapımı olan otomobiliyle gezmenin tadını çıkardığını belirtti. Su motoru, saç malzeme ve çıkma otomobil parçaları kullanan İlhan Varsak, hiç okula gitmediğini, okuma yazmayı da köy evinde kendi çabasıyla öğrendiğini, daha sonra da okur yazarlık belgesi aldığını söyledi.
"TÜRKİYE'DE YERLİ OTOMOBİL OLMAMASI AYIPTIR"
Makine ve mekaniğe olan yeteneği sayesinde evdeki bozulan eşyaları tamir ederek işe başlayan İlhan Varsak, bugüne kadar kendisi için 7 ayrı otomobil yaptığını anlattı. Bozulan otomobilini parçalayan ve bu parçalarla daha iyisini yaptığını savunan Varsak, çocukluğunda ailesinin aldığı otomobilin sürekli bozulduğunu söyledi. Merakı sayesinde yaptığı otomobillerin hiç bozulmadığını iddia eden Varsak, "Türkiye’de yerli otomobil olmaması bir ayıptır" dedi. Otomobilinde çıkma malzeme kullandığını, kaportayı da saçtan kendisinin yaptığını dile getiren Varsak, "Köydeyiz, gelir seviyemiz o kadar yüksek değil" dedi. Varsak, yaptığı otomobili engellilerin kullanabileceğini, pedal olmadığı için elle hareket ettiğini ekledi.

Kaynak :Hürriyet









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara