Sayfalar

8 Aralık 2012 Cumartesi

TÜRKİYE 4 adet King Air 350 Alıyor


TÜRKİYE 4 adet King Air 350 Alıyor
4 Casus uçak daha geliyor!
Ocak ayında son teknoloji sistemlerle donatılan 4 adet King Air 350 tipi uçak daha Türkiye'ye gelecek.

Türkiye, ilki geçtiğimiz temmuz ayında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine katılan King Air 350 tipi casus uçak filosunu genişletiyor. Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadelede 3 aydır çok başarılı sonuçlar elde eden insanlı casus uçak sayısını 5'e çıkarma kararı aldı. Ocak ayı içerisinde terör bölgesine konuşlandırılacak casus uçaklarda yepyeni bir teknoloji kullanılacak. Uçakların lazer güdümleyiciyle işaretlediği terör kampları, sığınakları lazer F16 füzeleriyle vurulacak.

Temmuz ayında ABD'den kiralanan casus uçağı son olarak Hakkari'deki sığınakları belirledi. Komando birliklerinin yaptığı baskında sığınaklardaki teröristleri sağ olarak ele geçirdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in bölgedeki terör sığınaklarının tespitinde büyük başarılar sağladığı raporu üzerine, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın talimatıyla süreç hızlandırıldı. ABD'den gelecek 4 insanlı casus uçağı 70 milyon dolara mal oldu.

SİGARA PAKETİNİ BİLE GÖRÜYOR
ABD, Kanada ve Avustralya'nın Afganistan'da kullandığı insanlı istihbarat uçakları hareketli olan her şeyi görmekle kalmıyor aynı zamanda izleyebiliyor. Teröristin silahının markasına kadar en ince ayrıntıya fokuslanabilen kamerasıyla, yere atılan sigara paketini bile görebiliyor. 
2 SANİYEDE İLETİYOR
İki askeri pilotla havada kalan istihbarat uçakları, 8 saat durmadan havada kalabiliyor. Terör bölgesi ve sınır geçişlerinden alınan görüntüleri 2 saniye farkla Genelkurmay Karargahı ile paylaşıyor. Emir komuta zincirinde zaman kaybı olmadan teröristlerin karakol baskınları önleniyor. Subayların kullandığı uçağın istihbaratlarında Uludere'dekine benzer hata yapma riski de ortadan kalkıyor. 
SİPERDEKİ ASKERLE GÖRÜŞME
Malatya'dan yönetilen casus uçakların başka bir avantajı da uçaktaki subaylarla dağda teröristle çatışan asker telsiz görüşmesi yapabiliyor. Böylece vadilerden, dağ yamaçlarından ve mağaralardan elde edilen görüntüleri siperdeki Mehmetçik'e aktarabiliyor. Uçakları, Genelkurmay yetkilileri yeni yıldan itibaren teslim alıp Savunma Sanayi Müsteşarlığı envanterine kaydedilecek.



İNSANLI HAVA ARAÇLARI
ü  Kötü hava şartlarında uçabiliyor. Çok yüksek rüzgarlarda inip kalkabiliyor.
ü  8 saat havada kalıyor.
ü  Pilot kullandığı için hedefi yer antenlerine bağlı olmadan istediği gibi takip yapıyor.
ü  İstediği hava limanına iniyor.
ü  25-30 bin feetten (10 km) yere bakabiliyor.
ü  Yüksek kaliteli HDI görüntü aktarımı yapıyor.
ü  Enerji yayan her şeyi puslu sisli havada görüyor.
ü  Terör kamplarını işaretliyor, F 16'lar vuruyor. Lazer hedef güdümleyicinin aktardığı kodlarla topçu birlikleri de atış yapabiliyor.
ü  700 km hızla uçtuğu için en uzak mesafeye en geç 1 saat içinde gidiyor.
İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI (İHA)
ü  Kötü hava şartlarında uçamıyor.
ü  12 saat havada kalıyor.
ü  Yerden yönetildiği için antenlerin kaplama alanında uçabiliyor.
ü  Sadece kalktığı Batman'a inebiliyor, diğer havalimanlarına inemiyor.
ü  18 bin feette kadar yükselebiliyor.
ü  350 km hızla uçuyor.
ü  Görüntüleri yere 10-12 saniye farkla gönderiyor.

Kaynak:

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara