Sayfalar

5 Aralık 2012 Çarşamba

Gelecekteki Uzay Araçları ve Ay

Gelecekteki Uzay Araçları ve Ay 
İnsanoğlunun ilk uzay macerasının başladığı yer,dünyanın uydusu ay artık gelecek için büyük projelere tanıklık yapmak üzere.Özellikle uzay teknolojisinde söz sahibi olan beş ülkelerin bu alanda ortak bir çalışması yakında hayata geçecek gibi.Bu çalışma bir uzay üssü olarak sabit bir yer halinde kurulan yapı ile çalışmaların devamlılığını sağlamak amaçlı gözükmekte.
Nasa'nın bu alanda 2020 yılına kadar yapmayı planladığı projelerde kullanılacak keşif ve kargo araçlarını,kıyafetleri ve benzeri araçları buradaki resimlerde görmeniz mümkün.Resimlerde ayrıca geçmiş ile gelecekteki uzay çalışmalarında kullanılan ve kullanılacak araçlarında kıyaslaması yapılmış.
Kaynak :

With two currently functioning orbiters, and five more missions planned in the next year, Earth's Moon may soon have seven active probes operated by five nations, with even more coming soon. NASA's plans to return humans to the Moon by 2020 are moving steadily ahead, with some concrete prototypes and initial designs beginning to emerge. Called the Constellation Program, NASA's vision involves new and upgraded launch vehicles, exploration vehicles, autonomous rovers, new spacesuits, crew and cargo vehicles, and much more. Here are seven photographs of our possible future on the Moon, and a look back, with ten images from our last visits with the Apollo missions, more than 36 years ago now. (17 photos total)
Aydaki Adam, Gelecek ve Geçmiş
İki anda işleyen orbiters ve gelecek yıl planlanan beş misyonları ile, Dünya'nın uydusu Ay'ın yakında daha yakında olan, beş ülke tarafından işletilen yedi aktif probları olabilir. 2020 yılına kadar Ay'a insan dönmek için NASA'nın planları ortaya çıkmaya başlıyor bazı somut prototipler ve ilk tasarımları ile, önde sürekli hareket ediyor.Constellation Program adlandırılan, NASA'nın vizyonu yeni ve yukseltti fırlatma araçları, keşif araçları, otonom Rovers, yeni uzay, mürettebat ve kargo araçları, ve çok daha fazlasını gerektirir. Burada yedi on the Moon bizim gelecekteki olası fotoğraf, ve tekrar bir göz daha 36 yıl önce Apollo misyonları, artık bizim son ziyaret on görüntüleri vardır. (17 fotoğrafın toplam)

Looking Forward -- Spacesuit engineer Dustin Gohmert drives NASA's new lunar truck prototype through the moon-like craters of Johnson Space Center's Lunar Yard. The lunar truck was built to make such off roading easy, with six wheels that can be steered independently in any direction. In addition, the steering center can turn a full 360 degree, giving the driver a good view of what's ahead, no matter which way the wheels are pointing. (NASA/JSC)
İleriye Dönük - Spacesuit mühendisi Dustin Gohmert Johnson Uzay Merkezi'nin Ay Yard aya benzeyen kraterler yoluyla NASA'nın yeni ay kamyon prototipi sürücüler.Aysal kamyon herhangi bir yöne bağımsız yönlendirilebilecek altı tekerlekli, böyle kolay roading yapmak için inşa edilmiştir. Buna ek olarak, direksiyon merkezi, sürücü tekerlekleri işaret ediyor şekilde olursa olsun İleride ne iyi bir görünüm veren, tam 360 derece dönebilir. (NASA / JSC) 


During field tests near Moses Lake, WA, NASA's Autonomous Drilling Rover demonstrated dark autonomous nagivation with a light detection and ranging system. (NASA)
Moses Lake, WA yakınındaki saha testleri sırasında, NASA'nın Özerk Sondaj Rover ışık algılama ve değişen sistem ile koyu özerk nagivation gösterdi. (NASA)

The Crew Mobility Chassis Prototype is NASA's new concept for a lunar truck. Researchers were trying it out at Moses Lake, WA, as part of a series of tests of lunar surface concepts. One feature is its high mobility. Each set of wheels can pivot individually in any direction, giving the vehicle the ability to drive sideways, forward, backward and any direction in between -- important if the truck becomes mired in lunar dust needs to zigzag down a steep crater wall or parallel park at its docking station. (NASA)
Mürettebat Hareketlilik Şasi Prototip bir kameri kamyon NASA'nın yeni bir kavramdır. Araştırmacılar Ay yüzeyine kavramların bir dizi test parçası olarak Moses Lake, WA, az dışarı çalışıyorlardı. Bir özelliği yüksek hareketlilik olduğunu. Tekerlekler ayrı ayrı herhangi bir yönde döndürün, ileri, araç arasındaki ileri ve herhangi bir yönde yanlara sürücü yeteneği veren can Her set - önemli kamyon ay toz saplanıp olursa dik bir krater duvar veya paralel park aşağı zikzak gerekiyor kendi Docking istasyonu. (NASA)



NASA's ATHLETE (All-Terrain Hex-Legged Extra-Terrestrial Explorer) robotic vehicle seen during field tests near Moses Lake, WA. Athlete could be the RV of choice for future explorers. Its multi-wheeled dexterity could allow robots or humans to load, transport, manipulate and deposit payloads to essentially any desired site on the lunar surface. (NASA)
NASA'nın ATLETİ (All-Terrain Hex Bacaklı Extra-Terrestrial Explorer) Moses Lake, WA yakın alan testler sırasında görülen robot araç. Sporcu gelecekte kaşifler için tercih RV olabilir. Onun çok tekerlekli el becerisi robotlar veya insanlarda Ay yüzeyinde esas istenilen herhangi bir siteye yükleri, yük taşıma, manipüle etmek ve yatırmak için izin verebilir. (NASA)



NASA's lunar truck during field tests near Moses Lake, WA. Whatever direction the lunar truck is headed, the driver has a good view. The astronauts' perches can pivot 360 degrees. The whole wehicle can be lowered to the ground for easy access in bulky spacesuits. (NASA)
Ses Lake, WA yakın alan testler sırasında NASA'nın Ay kamyon.Aysal kamyon gidiyor olursa olsun yönü, sürücü iyi bir görünüme sahiptir.Astronotların tünemiş can eksen 360 derece.Bütün ÇELİKSAN ARAÇ hantal uzay kolay erişim için yere indirilmiş olabilir. (NASA)



Testing a critical Launch Abort System. NASA and Alliant Techsystems (ATK) performed an igniter test of the Orion Launch Abort System at ATK's Promontory Facility on June 13, which lasted for approximately 150 milliseconds. The igniter was just over 36 inches tall and was the first time the newly developed igniter had been tested. Its purpose is to ignite the primary motor on the LAS that pulls the capsule away during an emergency on the pad or during launch. (NASA and Alliant Techsystems)
Kritik Başlat Durdur Sistemi Testi. NASA ve Alliant Techsystems (ATK) yaklaşık 150 milisaniye süren 13 Haziran tarihinde ATK en Promontory Tesisi'nde Orion Başlat Durdur Sistemi bir ateşleyici testi uygulandı.Ateşleyici biraz üzerinde 36 santim boyunda ve yeni geliştirilen ateşleyici test edilmiştir ilk kez oldu. Onun amacı, pad üzerinde acil durumlarda ya da başlatma sırasında uzak kapsül çeker LAS üzerinde primer motor tutuşturmak için. (NASA ve Alliant Techsystems)



A mock-up of the NASA's new Orion space capsule heads to its temporary home in a hangar at NASA's Langley Research Center in Hampton, Va. In late 2008, the full-size structural model will be jettisoned off a simulated launch pad at the U.S. Army's White Sands Missile Range in New Mexico to test the spacecraft's astronaut escape system, which will ensure a safe, reliable method of escape for astronauts in case of an emergency. NASA's Constellation program is building the Orion crew vehicle to carry humans to the International Space Station by 2015 and to the moon beginning in 2020. (NASA/Sean Smith)
Mock-up NASA'nın yeni Orion uzay kapsülünün bir geç 2008 yılında Hampton, Va NASA'nın Langley Araştırma Merkezi'nde bir hangarda, geçici evine gidiyor, tam boyutlu yapısal modeli ABD bir simüle fırlatma rampası kapalı jettisoned olacak New Mexico Ordu White Sands Missile Range acil durumlarda astronotlar için kaçış güvenli, güvenilir bir yöntem sağlayacaktır uzay aracının astronotu kaçış sistemi test etmek. NASA'nın Constellation programı 2015 yılına kadar Uluslararası Uzay İstasyonu'na ve 2020 yılında Ay'a başına insan tasimak için Orion ekip aracı inşa ediyor. (NASA / Sean Smith)





And Looking Back -- A view of the Moon's surface taken from lunar orbit in the summer of 1971. Apollo 15 was the ninth manned mission to the Moon. (NASA)
Ve Looking Back - 1971 yazında Ay yörüngesinde alınan Ay'ın yüzeyinden bir görünüm. Apollo 15 Ay'a dokuzuncu insanlı göreviydi. (NASA)



April 20, 1972 - Apollo 16. A view from the Landing Module, looking toward the Command and Service Module with Earth over the lunar horizon. Astronauts John Young and Charles Duke took this shot as they piloted the LM down to the lunar surface. (NASA)
20 Nisan 1972 - Apollo 16.İniş modülü bir görünüm, ay ufukta Earth ile Komuta ve Hizmet Modülü doğru bakıyor. Onlar Ay yüzeyine LM aşağı pilot olarak Astronotlar John Young ve Charles Duke bu ateş etti. (NASA)



Also April 20, 1972 - The Command and Service Module named "Casper" viewed from the Lunar Module shortly after undocking. Astronaut Ken Mattingly stayed aboard the CSM while the LM went to the surface - orbiting over 60 times, and performing twenty-six separate scientific experiments. (NASA)
Ayrıca 20 Nisan 1972 - kısa undocking sonra Lunar Module bakıldığında "Casper" adlı Komutanlığı ve Hizmet Modülü. 60 kattan fazla yörüngesinde ve yirmi altı ayrı bilimsel deneyler - LM yüzeye gittik Astronot Ken Mattingly CSM gemiye kaldı. (NASA)



December 10, 1972 - Apollo 17. A tiny, distant Command and Service Module seen above the Taurus-Littrow landing site photographed from the Lunar Module as it descended to the Moon - the last time Men would set foot on the lunar surface. (NASA)
10 Aralık 1972 - Apollo 17. O Ay'a inerken Lunar Modülünden fotoğraflandı Toros-Littrow iniş sitesi Görüldüğü Bir küçük, uzak Komutanlığı ve Servis Modülü - son kez Erkekler Ay yüzeyinde ayak olacaktır. (NASA)



December, 1972 - Apollo 17. Astronaut Eugene Cernan drives the final Lunar Rover (of 3 total) sent to the Moon. Also seen is one leg of the Lunar Module, at right. (NASA)
Aralık, 1972 - Apollo 17. Astronot Eugene Cernan Ay'a gönderilen nihai Lunar Rover (Toplam 3) sürücüler. Ayrıca görüldü sağda, Lunar Module bir ayağı olduğunu. (NASA)



December, 1972 - Apollo 17. Astronaut Harrison Schmitt near the Lunar Rover at Shorty crater. (NASA)
Aralık, 1972 - Apollo 17. Shorty krater Lunar Rover yakınındaki Astronot Harrison Schmitt. (NASA)



April, 1972 - Apollo 16. Astronaut Charles Duke's family portrait, laid on the lunar surface. Pictured are Charles and Dotty Duke, and their sons Charles, 7, and Tom, 5. (NASA)
Nisan, 1972 - Apollo 16.Ay yüzeyine serilir Astronot Charles Duke ailesinin portresi. Resimde Charles ve Dotty Duke ve oğulları Charles, 7, ve Tom, 5 vardır. (NASA)



July 21, 1969 - Apollo 11. The Lunar Module approaches the Command and Service Module for docking, with earthrise in background. Aboard the LM were astronauts Neil Armstrong and Edwin Aldrin, returning from a 21-hour stay on the Moon - the first Moon landing by Man. (NASA)
21 Temmuz 1969 - Apollo 11.Lunar Module arka planda Earthrise ile yerleştirme için Komut ve Hizmet Modülü yaklaşır. Man tarafından ilk Ay'a iniş - LM Gemide Ay'da bir 21 saatlik kalmak dönen astronotlar Neil Armstrong ve Edwin Aldrin, vardı. (NASA


December, 1972 - Apollo 17. Astronaut Jack Schmitt took this telephoto picture of the Lunar Module, seen from a distance of about two miles (3.1 km). For an idea of scale, the Lunar Module is about 24 feet tall (7 meters). (Image is a combination of AS17-139-21204 and AS17-139-21203 - credit: NASA)
Aralık, 1972 - Apollo 17. Astronot Jack Schmitt Lunar Module Bu telefoto resim, yaklaşık iki mil (3,1 km) bir mesafeden görülebilir aldı. Ölçeği hakkında bir fikir için, Lunar Module (7 metre) yaklaşık 24 metre boyunda. (Görüntü AS17-139-21204 ve AS17-139-21203 bir kombinasyonudur - Kredi: NASA)



December, 1972 - Apollo 17. Earthrise viewed from Apollo 17 (NASA)
Aralık, 1972 - Apollo 17. Apollo 17 (NASA) bakıldığında Earthrise

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara