Sayfalar

20 Aralık 2012 Perşembe

TÜRK OTOMOBİLLERİ 40-HİDRAGON

TÜRK OTOMOBİLLERİ 40

HİDRAGON
HİDROJENLE ÇALIŞAN OTOMOBİL ÜRETTİLER.
Mersin Üniversitesi Ejderhası Su Püskürtüyor.
Mersin Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü öğrencileri hidrojenle çalışan otomobil ürettiler. Altı genç mühendis adayı sekiz aylık çalışmanın sonunda yarattıkları hidrojenle çalışan otomobile HİDRAGON adını verdiler.
Mersin ejderhası da denilen otomobil egzozundan duman yerine su fışkırtıyor. TÜBİTAK'ın katkılarıyla üretilen hidragon, aynı zamanda altı öğrencinin üniversite bitirme tezi,genç mühendisler adına açıklamalarda bulunan takım kaptanı Mehmet Vurgun,amacımız doğayı kirletmeyen alternatif bir enerji kaynağı ile otomobil üreterek çevre dostu otomobillerin günlük yaşamda yer almasına insanların dikkatlerini çekmek olduğunu belirtti.
Otomobil 70 000 TL'ye mal edildiğini her türlü aksesuarından karasörüne kadar tamamen yerli ürün olduğunu karbüratörünün Alman olduğunu ifade etti. Forum AVM'nde sergilenen otomobil, otomobil tutkunlarının yanı sıra çocukların da büyük ilgisini çekiyor.
Otomobilin kaptanı Eren Aksoy,Takım Kaptanı Mehmet Vurgun,Teknik Ekip ise Sezgin Oruç;,Mehmet Dinçyürek,Özkan Saçmaözü,Özgür Kılınç'tan oluşuyor.
Genç Mühendis ADAYLARI,Hidro Mobil Projesi için büyük destek ve katkı sunan Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süha Aydın Hoca'nın yanı sıra Makine Mühendisi Bölüm Başkanı Prof.Dr.Yusuf Zeren'e çok teşekkür ediyor.
Üniversite son sınıf öğrencileri atölyelerini açan Akyüzler Alüminyum Firmasına da müteşekkir olduklarını,sponsorların katkılarıyla bu otomobili Mersin'e armağan ediyoruz dedi.
Hidrojen enerjisiyle üretilen Hidragon 16 üniversitenin katıldığı "Hidro Mobil Yarışları" için şimdiden hazırlanıyor. hidrojen enerjisiyle üretilen otomobillerin yarıştığı bu yarışlar İzmir'de 9-15 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek.
İzmir'de yapılacak olan "Hidro Mobil Yarışları'na" iddialı biçimde hazırlanan ekip birincilik mücadelesi vereceklerini belirtti. Mersin her alanda olduğu gibi otomobil sektöründe de iddialı çalışmaların başını çekiyor.Gençleriyle başarıdan başarıya koşan Mersin,gençleriyle gurur duyuyor.
Kaynak: iz haber ajansı






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara