Sayfalar

10 Aralık 2012 Pazartesi

TÜRK OTOMOBİLLERİ 6-OSCAR

TÜRK OTOMOBİLLERİ 6


Türkiye'nin Yerli İmalatı Elektrikli Otomobili OSCAR

-1974 yılında Dalca Mühendislik olarak Aydın Cömert tarafından Ankarada kuruldu.
-1974 1984 yıllarında anahtar teslimi projeler, makina parçaları imalatları yapıldı.Ayrıca 1974 ten itibaren 13 sene çeşitli inşaat makinalarının ve parçalarının ithalatı ve imalatı konularında çalışıldı.
-1984 yılında Dalca Makina adını almış ve hafif inşaat makinaları ithalat ve servisi konularında çalışıldı
-1987 yılında beton düzeltme ve hafif inşaat makinaları adı altında imalat ve 1993 yılında aynı konularda ihracata başladı.
-Aynı zamanda kurulan Betonteknik birimi ile Türkiyeye ilk defa monolitik Beton kavramını getirerek yüksek vasıflı endüstriyel zemin betonu uygulamaları yapmıştır.Türkiyede toplam 13 500 000 m2 beton yapmıştır.
-1993 yılında Japon SUBARU grubunun ROBIN endustriyel motorlarının Türkiye distributoru olmuştur.
-1987 yılında elmas bıçak imalat tesisi kurmuş ancak 2004 yılında bu tesisi satılmıştır.
-1994 yılında Akyurt fabrikası açarak imalat kapasitesini yükseltmiştir.
-İnşaat Makinalarının yanısıra Go kart, Tarım Makinaları alanında da faaliyet göstermiştir.
-1996 yılında OSCAR LASER birimini Ostimde faaliyete geçirmiştir.
-1997 yılında OSCAR tescilli markası olmuş ve firma ismi de OSKAR MAKİNA olarak değişmiştir.
-Oskar Gıda firması 2006 yılında kurulmuştur.
-2007 yılında En Yeşil Ankara derneğinin sponsoru olmuştur.
-2007 yılında Türkiye'deki ilk yerli imalat elektrikli küçük arabaların imalatına OS-CAR başlamıştır.
-2009 senesinde verimli ısınma ve yanma verimi konusunda araştırma geliştirme çalışmaları yapmış ve ekonomik ve ekolojik şömine soba imalatına başlamıştır.
Yerli üretim ilk Elektrikli Araba oscar Electricity 2012 yılında Türkiye yollarında olacak.
7 saatlik şarjla 300 kilometrenin üzerinde yol yapabilen otomobil, 100 kilometre hızın üzerine çıkabilecek.
Ankaralı Oscar firmasının koordinatörü Erdem Ufacık, firmalarının 1974 yılında kurulduğunu ve bugüne kadar inşaat aletleri üretimi yaptığını belirterek, “Firmamız son yaşanan ekonomik krizle birlikte AR-GE’ye yöneldi ve Elektrikli Araba yapmaya karar verdi. İlk olarak fabrikalarda, tesislerde, otellerde ve parklarda kullanılabilecek şekilde küçük Elektrikli Arabalar ürettik. Bunlar yük ve insan taşımada kullanılabiliyor. Bu araçlardan bazılarını savaş uçaklarını hangara sokmak ve hangardan çıkarmak için Hava Kuvvetleri Komutanlığı satın aldı. Bu modellerin fiyatı 6 bin 500 dolardan başlayıp, üzerindeki donanıma ve motor gücüne göre 11 bin dolara kadar çıkıyor. Bu araçlarımız özellikle sessiz olması, egzoz gazı salmaması ve ekonomik olması nedeniyle tercih ediliyor” dedi.
İLK SERİ ÜRETİM ELEKTRİKLİ OTOMOBİL 2012'DE YOLLARDA
Firmanın trafiğe çıkmaya uygun Elektrikli Araba üretmek için çalışmalarını tamamladığını da dile getiren Ufacık, “Bu elektrikli otomobil Electricity 'nin dizaynı, motoru ve gerekli her türlü donanımı tasarlandı. Şu an seri üretime geçmek için hiçbir engelimiz kalmadı.
Sanayi Bakanlığı’ndan gerekli izinleri de aldık ve Electricity 'nin ilk 500 tanesi 2012 yılında Türkiye yollarında olacak. Tamamen elektrikle çalışacak Electricity, ürettiğimiz diğer elektrikli modellerimizle aynı motora sahip olacak. Ancak şu an ürettiklerimizin hızını 22 kilometrede sınırladık. 7 saat şarj edilen bu otomobil, 300 kilometrenin üzerinde yol yapabiliyor. Şehir içi trafiği için uygun olan bu otomobilin fiyatı konusunda ise henüz bir karar verilmedi” şeklinde konuştu.
Elektrikli endüstriyel araçlarından Koby modelinden ilk ihracatlarını geçtiğimiz hafta Mısır'a yaptıklarını ifade eden Cömert, hali hazırda alışveriş merkezlerine, hava limanlarına ve savunma sanayine elektrikli araçlar ürettiklerini ve bu deneyimlerini de arkalarına alarak elektrikli otomobil üretmeyi başardıklarını kaydederek, “Türkiye'de Renault'tan sonra ilk yerli üretim elektrikli otomobili biz yaptık. Bu kadar büyük firmalar içerisinde biz herkesten bir adım daha ilerdeyiz” dedi.
"ANKA'YI ÇEKEN ARACI DA BİZ YAPTIK"
Türkiye'nin gururu ANKA'yı çeken aracı da kendilerinin ürettiğinin altını çizen Cömert, sözlerine şöyle devam etti:
“Hepimizin gurur duyduğu yerli yapım ANKA insansız hava uçağını çeken aracı da yine biz ürettik. Bu da bizim için bir kıvanç kaynağıdır. Altı farklı modelde elektrikli endüstriyel araçlar üretmekteyiz. Biz bunları yaparken elektrikli otomobil de üretmek istedik ve bunun için tüm üretim belgelerimizi aldık. Ayrıca dünyanın her yerinde bizim ürettiğimiz araçların geçerli olabilmesi için üretim lisansımızı da aldık. Şu anda prototip üretimini yaptık, test sürüşlerimiz devam etmektedir. Şase olarak hazır ancak üst kısmının çizimleri bitti ve kalıpları hazırlanıyor. Şu anda sadece çarpışma testi kaldı. O da Türkiye'de yapılamıyor. Bunu biz Ortadoğu Teknik Üniversitesinde sanal ortamda yapacağız. İnşallah 2012 yılında prototipin son halini trafiğe çıkararak piyasaya tanıtacağız.”
Maliyet hesabı yapıldıktan sonra Oscar City modelinin 2012 yılında piyasaya tanıtılacağını kaydeden Cömert, “Bu tip üretimlerde sipariş usulüyle çalışılmaktadır. Biz 20'li, 50'li gruplar halinde siparişler alarak üretime başlayacağız” şeklinde konuştu.
FİYATI 12-15 BİN DOLAR
Oscar City modelinin mimarlarından biri olan Can Cüneyt Aşıklar ise, otomobilin saatte 90 kilometre hız yaptığını ve 160 kilometre menzili bulunduğunu söyledi. Hafif olması nedeniyle kaporta kısmının tamamen karbon fiberden olacağını vurgulayan Aşıklar, “Modelimizin ismi Oscar City ve 72 volt DC motor ile çalışan yaklaşık 160 kilometre menzile sahip bir otomobil. Maksimum hızı 90 kilometreye sabitleyeceğimiz bir model. Tamamen yollarda gördüğümüz otomobillerle aynı sisteme sahiptir. Ev elektriği ile yaklaşık 8 saat şarjla toplam menzili kat edebiliyor. Gerektiği zaman yolda kalma gibi durumlarda da hızlı şarj ünitesiyle yaklaşık 30 dakikada yüzde 80 gibi bir dolulukta şarj edilebiliyor. İlk modelimiz iki kişilik ve konsept bir araç olacak, ilerleyen zamanlarda bunun 4 kişiliğini de düşünmekteyiz” dedi.
Aşıklar, fiyatın 12 bin ila 15 bin dolar arasında olacağını sözlerine ekledi


OSCAR FİRMA ADRESİ:
Adres: Çankırı Yolu 1. Cad. Bozyer Sok. No: 17 P.K.: 06750 Bugduz - Akyurt / Ankara / TURKEY
Telephone+ 90 312 354 65 69 - 354 68 62 Fax + 90 312 354 23 64 E-Mail : oscar@oscar.biz.tr
Fabrika : Telephone + 90 312 842 60 25 Fax + 90 312 842 60 28

KAYNAK:
 























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara