Sayfalar

3 Aralık 2012 Pazartesi

Cennet Hurması




Şifa Kaynağı


Bu meyvenin ağacı ,kışın yaprağını döken, geniş tepeli seyrek dallı bir ağaçcıktır.
Gövdenin kabuğu levhalar halinde çatlaklıdır. Yapraklar eliptik bir yapıda 6-15 cm uzunluğunda, üst yüzü parlak koyu yeşil ve tüysüz, alt yüzü tüylüdür.
Sarımsı beyaz çiçekleri haziran ayında açar. Meyveleri sonbaharda olgunlaşır. Portakal rengindeki meyveleri şekerli ve tanence zengin olduğundan halk arasında tüketilmektedir. Esas vatanı Çin ve Japonya'dır.
·         A vitamini ve karbonhidrat bakımından çok zengindir.
·         Kalp-damar sistemi hastalıklarının tedavisinde şifalıdır.
·         Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmekte, sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelmektedir.
·         Aynı zamanda, günümüzde yaygın olarak görülen kanser hastalıklarından korunmada önemli bir yer tutmaktadır.
·         Cennet elması yenmeye devam edilirse ishali kesmektedir.
·         İştahı açar,
·         Mideyi kuvvetlendirir,
·         Mide gastritini önler,
·         Bağırsak iltihabını iyileştirmektedir
·         Cennet elmasının yaprakları kaynatılıp saç ve yüz yıkanırsa cilt ve saç güzelleşmektedir
·         Cennet elmasının yaprakları kaynatılarak elde edilecek su , temizlikte kullanılabilir.
·         Ayrıca bol miktarda, Protein, karbonhidratlar, selüloz, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, tanen, potasyum, magnezyum, A, B1, B2, B3, C vitaminleri içermektedir.
·         *Peklik (kabızlık) giderici ve besleyici özelliklere sahiptir.
·         *İshal, iştahsızlık, gastrit, bağırsak iltihaplarının tedavisinde kullanılabilir.
·         Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.

Kaynak :




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara