Sayfalar

24 Kasım 2012 Cumartesi

Dünyanın en büyük güneş tarlası inşa ediliyor


Çinli Qinghai New Energy Group, Çin’in kuzeybatısına inşa etmeyi planladığı yeni güneş enerjisi tarlasıyla dünyanın en büyük güneş enerjisi projesini başlatmaya hazırlanıyor.

Çin’in en büyük enerji sağlayıcılarından biri olan Qinghai New Energy Group’a bağlı China Technology Development Group tarafından geliştirilen proje, 30 megawatt gücünde elektrik enerjisi üretebilen güneş panelleriyle yaratılmış bir güç istasyonunu kurmayı hedefliyor.

150 milyon dolar bütçe ayırılan projenin duyurulmasının ardından, Nasdaq’da işlem gören hisse senetleri %29’luk artışla 2.61 dolara yükselen firma, yeni enerji istasyonunu Çin’in Qaidam Basin bölgesinde kurmayı hedefliyor.


Proje, ince film ve geleneksel slikon bazlı teknolojilerle üretilmiş paneller kullanılarak tamamlanacak. Firmanın hedefi toplamda 1 gigawatt enerji üretmek. Halihazırda aktif olan en büyük güneş paneli tarlasının ürettiği toplam güç 550 megawatt ile OptiSolar ve PG&E firmalarının ortak girişimiyle kurulmuş California’daki güneş paneli tarlası.

Kaynak:http://www.elektromania.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara