Sayfalar

27 Kasım 2012 Salı

2012 Yılında Meydana Gelen İlginç Olaylar

2012 Yılında Meydana Gelen
İLGİNÇ OLAYLAR!


2012 yılına girmemizle beraber meydana gelen ilginç olayların listesi. Bu liste yeni olaylar meydana geldikçe, güncellenecektir.
1)    2012 yılının ilk saatleri  Japonya'ya yakın deniz altında 7.0'lık deprem:
Japonya'nın güney sahili açıklarında 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
2)    İngiltere'de deniz köpürmesi: 1 Ocak 2012
2012 yılı İngiltere'nin Blackpool şehrindeki Cleveley kasabasının Fylde sahilinde inanılmaz bir deniz köpürmesi olayıyla başladı.
3)    Norveç'te 20 ton ölü balık, karaya vurdu: 3 Ocak 2012
Norveç'in Nordreisa bölgesindeki bir kumsala 20 ton ölü balık vurması yetkilileri endişelendirdi. Balıkların kıyıya vurmasını kıyamet alameti olarak kabul edenler ise birkaç gün önce Arkansas'ta gökten binlerce ölü kuş yağmasından sonra yaşanan bu olayın, Dünya'nın sonunun geleceğinin ikinci işareti olduğunu öne sürdü.
4)    Endonezya'da 7.3 büyüklüğünde Şiddetli Deprem! 10 Ocak 2012
Depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı.
5)    GÜNEŞTE KORKUNÇ DEPREM 5 Nisan 2012


6)    Endonezya 8.6'lık depremden sonra, 8.2 ile sarsıldı. 11 Nisan 2012
Tsunami Uyarısı yapılan ülkeler şöyle:
Endonezya, Hindistan, Sri Lanka, Avustralya, Myanmar, Tayland, Maldivler, Malezya, Pakistan, Birleşik Krallık, Reunion, Seyşeller, Somali, Umman, Madagaskar, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Komor Adaları, Bangladeş, Tanzanya, Mozambik, Kenya, Crozet Adaları, Kerguelen Adaları, Güney Afrika ve Singapur.
Bu deprem 600 atom bombası gücünde!
7)    DEPREMLER SIKLAŞTI
8)    TÜM ÜLKEYİ ETKİLEYEN FIRTINALAR

İstanbul'da 18.04.2012'de öğleden sonra başlayan fırtına, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ankara, İstanbul Konya ve yurdun çeşitli illerinde etkili olan fırtına nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda kişinin yaralandığı fırtına sonrasında uzmanlar ne görüş bildirdi? İşte konu ile ilgili uzman gelen görüşü...
İTÜ Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Ahmet Ercan'a göre, yaşananlar sıra dışı ancak her şeyin mantıklı bir açıklaması var.
"Dünyanın manyetik alanının değişimini 15'inci yüzyıldan bu yana ölçebiliyoruz. 1980'e kadar manyetik alanın kuzey ucu yılda 4-5 km yer değiştiriyordu. 1998'den sonra harekette bir hızlanma oldu. Manyetik ucun 10 ile 20 kilometre kadar hareket ettiğini gördük. Bugünlerde hareketin hızı 50 kilometreye erişti, yani 600 yıl öncekinin 10 katına çıktı. Bu hız 2013'te doruk noktasına varacak sonra düşecek."
DOĞAL OLAYLAR ARTACAK
"Manyetik alan hızının değişmesiyle yerin çekirdeğinin yalpalanma hızı da arttı. Bu hızının değişmiş olması doğal olayların artışıyla sonuçlanacak. Deprem, tsunami, volkan, hortum, sel, buz erimeleri, taşkınlar, yer kaymaları sayısında olağanüstü artışlar olacak. Örneğin Türkiye'de hiç hortum olmazdı, geçen hafta beş kişi öldü. Selleri sürekli izliyoruz, doğal orman yangınları, kutuplardaki buzul erimelerindeki hızlanma, Kuzey Işıklarının konumundaki değişim hepsi bunun sonucu. Biz bu alanda çalışanlar yaşananların farkındayız ancak nedenini henüz tespit edebilmiş değiliz."
BU YALPALANMANIN NEDENİ NE?
"Dünyanın yaşı 4 milyar 607 milyon yıl. 500 yıl boyunca böyle bir durum gözlenmedi bugün neden oluyor? Bu konuda bazı kuramlar var. En yaygın olanı da dünyanın hidrojen yakıtındaki bir değişiklik olabilir."
2012 yılının girmesi ile beraber
GÜNEŞ PATLAMALARI ÇOĞALDI
NASA, Güneş'te meydana gelen dev patlamaları görüntüledi. Güneş'in kuzeydoğusunda yaşanan patlama uzaya alevler yolladı.
NASA daha önce de son 400 yılın en büyük Güneş patlamalarının bu yıl olacağını açıklamıştı. Son çekilen görüntülerin 2012 Ocak ayında başlayan patlamaların dördüncüsü olduğu belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara