Sayfalar

27 Kasım 2012 Salı

ES ES KIRMIZI ŞİMŞEKLER

Trabzonspor : 0 - Eskişehirspor : 3
   Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor'u 3-0 mağlup ettik. Trabzon H. Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmada gollerimizi 26. dakikada Kamara, 29. dakikada Necati ve 65. dakikada Servet kaydetti.
Maçtan Dakikalar
12. dakikada Serkan'ın pasında topla buluşun Olcan'ın ceza yayının hemen gerisinden sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üsten auta gitti.
24. dakikada Dede'nin soldan ortasında Kamara'nın çıkardığı topu, Giray altı pas içinde Necati'den önce davranarak uzaklaştırmayı başardı.
26. dakikada Diego'nun pasında ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Kamara, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Onur'un sağından filelerle buluşturdu: 0-1.
29. dakikada Malecki'nin pasında, Soner ve Bamba'nın müdahale edemediği topla buluşan Necati, aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlığı filelere gönderdi: 0-2.
39. dakikada Kamara'nın pasında, ceza alanı içindeki Necati'nin sert şutunda, top yan ağlara çarptı.
44. dakikada Olcan'ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, kaleci Boffin'in uzaklaştıramadığı topa Halil gelişine vurdu ancak meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta çıktı.
45+1. dakikada Adrian'ın kullandığı serbest vuruşta top kaleci Boffin'de kaldı.
İlk yarı, 2-0'lık üstünlüğümüzle sona erdi.
49. dakikada Emre'nin ceza alanı sol çaprazından sert şutunda, top üsten auta gitti.
53. dakikada Hürriyet'in pasında ceza alanında topla buluşan Necati'nin sert vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
65. dakikada Trabzonspor yarı sahasına yakın bir yerden aldığı topla ceza alanına hareketlenen Servet, önce Colman, ardından da Emerson ve Bamba'dan sıyrılıp meşin yuvarlağı filelere göndererek farkı 3'e çıkardı: 0-3.
80. dakikada rakiplerinden sıyrılarak ceza alanına giren Olcan'ın şutunda top üsten auta gitti.
89. dakikada Olcan'ın ortasında altı pas içerisinde Halil topa dokunamayınca bordo-mavililer golü bulamadı.
90. dakikada Tello'nun kullandığı serbest vuruşta, kaleci Onur, topu konrere çelmeyi başardı.
Karşılaşma, 3-0'lık üstünlüğümüzle sona erdi.

maçtan sonra bir basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, "Hak eden taraf olduk. Attığımız gollerle maçı kazandık. 3-0'dan sonra oyunun kontrolü tamamen bizdeydi. Biz oyunu çirkinleştirmemek için sahaya çıktık. Bence rakibimiz de oyunu çirkinleştirmedi. Onların oyunda yumuşaklığı bizim için avantajdı. Tepkiyi geç verdiler. Kritik zamanlarda gol atık ve maçı kopardık. Geçen hafta büyük bir avantajı kaçırmıştık. Oyun oynamaya devam edeceğiz. Skor almaya devam edeceğiz. Bence oyuncularımızın tutumu artık geriye dönüşü olmayacak bir tutum olmalı. Bu sonuçların referansıyla çok daha başarılı sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Top bize geçtiğinde oynamayı seven oyunculardan kuruluyuz. Futbolu seven bir ekibiz. Biraz daha top rakipteyken daha sert tepki vermeliyiz. Bunları yaptıktan sonra daha iyi olacağımızı düşünüyoruz. Genç oyuncularımız var onları da adapte etmek istiyoruz" diye konuştu.
   Servet Çetin'in attığı güzel golle ilgili olarak başarılı teknik adam, "Servet gün geçtikçe iyi oynuyor. Sol bacağında bir problemi var ama iyi çalışıyor. Gençlere de örnek oluyor. Hakkını alacak kadar çok çalışıyor; bence hakkını da alacak. Servet'in birkaç ay sonra oyuna katkısı olan futbolunu daha çok izleyeceğiz" ifadelerini kullandı.
   Eskişehirspor'un hedefini de açıklayan Ersun Yanal, "Biz hedefimizi geçen yıl ki hedeflerin üzerine taşımaya çalışıyoruz. Takımlar çok yakın. Geçen sene futboldan çok uzak kaldık. Bu sene futbol konuşabileceğimiz bir iklim var. Bugün futbolu konuşturmak isteyen en önemli takımlardan bir tanesiyiz. İstediğimiz felsefeyi sahaya yansıtırsak bu takım daha çok izlenecek. Buradan herkes kazanacak. Yayıncı kuruluş kazanacak, futbolcu kazanacak. Günün ötesinde bir şey düşünmüyoruz. 1-0 kazanmaktansa, 5-4 yenilelim. Bunu ben sürekli söylüyorum. Trabzonspor çok güçlü bir camia. Bursaspor'un yaptığı Eskişehirspor'un yaptıkları futbolumu güzelleştirecek. Artık her maç izleniyor. Bir takım kazandığında zirveye, bir takım dibe gidiyor. Ligimiz farklı bir noktaya geldi" diyerek sözlerini noktaladı.
   Yanal, Alper Potuk'a gelen transfer taleplerine ilişkin bir soruya, ''Sanmıyorum. Alper bizimle beraber devam edecek. 3 yıl daha mukavelesi var'' yanıtını verdi.
   Futbolcumuz Necati Ateş, rakip karşısında iyi oynayarak net bir galibiyet aldıklarını söyledi. Necati Ateş, geçen hafta Fenerbahçe karşısında sahalarında beraberlik elde ettiklerini belirterek, ''Bugün Trabzonspor karşısında iyi oynayarak net bir galibiyet aldık. Hedefleri olan bir takımız. Bu hedefler için mutlaka geri kalan maçlara da aynı motivasyonla çıkmalıyız. Sadece 1 galibiyet aldık. Hedefimiz için diğer maçlarda da galibiyetler almalıyız'' dedi.
   Takım kaptanımız Servet ise çok önemli bir galibiyet aldıklarına değinerek, ''Geçen hafta 10 kişi kalan Fenerbahçe karşısında berabere kalmıştık. Bugünkü maçı alıp yukarılara oynamaya devam etmek istiyorduk. Trabzonspor gibi zor gol yiyen bir takıma karşı net bir galibiyet aldık'' ifadesini kullandı.
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, Adil Sinem
Trabzonspor: Onur, Serkan, Giray, Bamba, Emerson, Colman, Soner (Dk. 46 Emre), Adrian (Dk. 76 Adrian), Olcan, Halil, Janko (Dk. 71 Yasin)
Eskişehirspor: Boffin, Veysel (Dk. 71 Akaminko), Servet, Diego, Dede, Kamara, Alper (Dk. 78 Burhan), Hürriyet, Tello, Malecki (Dk. 58 Mehmet Güven), Necati
Goller: Dk. 26 Kamara, Dk. 29 Necati, Dk. 65 Servet (Eskişehirspor)
Sarı kartlar: Dk. 15 Soner, Dk. 71 Serkan, Dk. 89 Bamba (Trabzonspor) Dk. 32 Veysel, Dk. 87 Kamara, Dk. 90+ Boffin (Eskişehirspor)
                                                           Fotomaç Gazetesi 27.11.2012 tarihli haberi

27.11.2012 puan durumları
Kaynak : http://www.eskisehirspor.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara