Sayfalar

28 Kasım 2012 Çarşamba

Şifalı Otlar

Şifalı Otlar
Birçok hastalığa deva olan bu otları evinizde eksik etmeyin.
Adaçayı: Antiseptik özelliği var,direnci artırır,hafızayı açar,canlandırıcı etkisi var,bulantıyı kesiyor, hazım sistemini düzenliyor.
Anason: Hazmı kolaylaştırır, iştahsızlığı giderir, yemeklere karşı görülen tiksintiyi giderir, mide ve bağırsak gazlarını giderir,idrarı arttırır, kusmaları önler.



















Böğürtlen: Hafif kabız edici özelliği olmakla beraber; diş etleri, bademcik ve boğaz iltihaplarinda, ishal ve basurda kullanılmaktadır.











Civanperçemi: Adet kanamalarını düzenler , menopoz döneminde olsun ister olgun bir kadın olsun, tüm hanımlarımız için civanperçemi çayını içmek çok önemlidir. Aklımıza gelecek tüm konularda , döl yatağını (rahim) en iyi şekilde tedavi eder.




















Ihlamur:Ihlamur çiçeği yatıştırıcı, idrar verici, göğüs yumuşatıcı ve balgam söktürücü olarak kullanılır.Ihlamur çiçeği banyosunun da yatıştırıcı bir özelliği vardır. Balla karıştırılıp içilirse mide ülserine faydalıdır. Kan dolaşımını düzenler.





































Kuşburnu: Kuşburnu, doğal C vitamini içeren kaynaklardan biridir.Solunum yolu enfeksiyonları ve soğuk algınlığına karşı bedenin savunma sistemini güçlendirir.
















Nane: Mide ve bağırsak gazlarını giderir, sindirim sistemi rahatsızlıklarına, ishale, bulantıya ve kusmaya karşı iyi gelir.













Papatya : Ateşi düşürür,ağrıları keser,spazm çözer,terletir,sinirleri yatıştırır,bağırsak gazlarını giderir,vücuda rahatlık verir.













Rezene: Nefes darlığı, astım bronşitte faydalıdır. Bağırsak gazlarını giderir. Karın ağrılarını keser. Karaciğer tıkanıklığını, mide üşütmesini giderir. İshali keser. Ağrı kesicidir. Unutkanlığı giderir. Müzmin bronşite karşı çok etkilidir. Her türlü soğuk algınlığına iyi gelir. Gevşetici, sakinleştirici ve terleticidir.
Sinameki:Bağırsak üzerinde müshil etkisi yapar. Kabızlık sorunu için önerilir.


Isırgan: Isırgan otu çayı kullnımı idrar söktürücü metebolizmayı uyarıcı ve kuvvetlendirici, bağışıklık sistemini güçlendirici organizmanın yıkım gücünü yok edici etkiye sahiptir.















Zencefil: İştah açıcıdır,,antiseptik özelliği kanın temiz kalmasını sağlar,mideyi düzenler,mide bulantılarını giderir.


Kaynak:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara