Sayfalar

23 Kasım 2012 Cuma

NATO'dan Rusya'ya 'Patriot' açıklaması














NATO'dan Rusya'ya 'Patriot' açıklaması
NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'a Türkiye'nin patriot talebi hakkında bilgi verdi. Rasmussen, "Füzeler savunma amaçlı" dedi.
Şam yönetiminden yapılan bir açıklamada ise Türkiye'nin talebinin provokasyon olduğu belirtildi. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Türkiye'ye patriot füzelerinin yerleştirilmesini eleştiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u arayarak, "füzeler sadece savunma amaçlı" dedi.
NATO Sözcüsü Oana Lungescu, Lavrov'la telefon görüşmesi yapan Rasmussen'in şeffaflık adına, İttifak'ın pozisyonunu anlattığını ve Patriot füzelerinin sadece savunma amaçlı olduğunu belirttiğini aktardı.
Lavrov, bugün yaptığı bir açıklamada, "Patriot füzelerinin Türkiye'ye yerleştirilmesinin bölgenin daha fazla istikrarsızlaşmasına neden olacağını" savunmuştu. 
TÜRKİYE'NİN TALEBİ PROVOKASYON
Öte yandan Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Türkiye'nin sınıra Patriot füzeleri talebinin yeni bir provokasyon olduğunu söyledi. Suriye devlet televizyonunda yayınlanan haberde, açıklamayı yapan Suriyeli yetkilinin ismi ise, verilmedi.
DAVUTOĞLU: RUSYA KAYGILANMASIN
Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise, Patriot füze sisteminin savunma amaçlı olduğunu vurgulamıştı. 
Kaynak : Mynet Haber - Dünya'dan Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara