Sayfalar

24 Kasım 2012 Cumartesi

Asitli İçecek İçince Vücudumuzda Neler Oluyor

Asitli İçecek İçince Vücudumuzda Neler Oluyor

Çoğumuz asitli içecekleri, düşünmeden tüketiyor. Peki, içtikten sonra vücudumuzda ne gibi değişiklikler olur?
Prof. Dr. Ayşe Akın bir bardak asitli içecek içtikten sonra vücudumuzda meydana gelen sürecin sağlığımıza etkilerini anlattı.
İşte bir bardak  asitli içeceğin dakika dakika zararları...
İLK 10 DAKİKA:
10 çay kaşığı şeker vücudunuza girer. (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar).Fosforik asit tat alma duyunuzu keser.
20 DAKİKA:
Kan şekerinizde ani bir yükselme olur.   Yüksek miktarda insulin patlamasına neden olur.   Karaciğeriniz vücudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir.   Bu sadece bir kaç dakika içinde olur


40 DAKİKA
Bu sadece bir kaç dakika içinde olur.   Kan basıncınız yükselir. Karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.
45 DAKİKA
Beyninizde dopamin salgısı artar.   Bu tıpkı eroinin vücuda yaptığı tepkimelere benzer.   Bu da vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinko'nun da beraberce dışarı atılması demek. Şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız.
Kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vücudunuza asitli içecekler ile  aldığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için susuzluğunuzu tekrar hissedersiniz. Şeker ihtiyacını takiben, kafein isteği de başlayacak (sigaradaki gibi)...

Kaynak :http://haber.mynet.com/asitli-icecek-icince-vucudumuzda-neler-oluyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara